Οι αριθμοί του Αμβρακικού

Οι αριθμοί του Αμβρακικού
Ο Αμβρακικός Λουτρού πανηγυρίζει την άνοδο στη Γ΄ Εθνική και το websports.gr σας παρουσιάζει τους αριθμούς της ομάδας στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΝΑ.

Όπως γράψαμε η ομάδα του Γιώργου Γιάκου σε 23 αγώνες στην Α΄ Κατηγορία παρέμεινε αήττητη με απολογισμό 16 νίκες και 7 ισοπαλίες και 55 βαθμούς. Τα τέρματά της ήταν 49 - 6 αποτελώντας τη δεύτερη καλύτερη επίθεση και τη δεύτερη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. 

Στο αμυντικό κομμάτι σημαντική ήταν η συμβολή της αμυντικής τετράδας που αποτελούνταν κυρίως από τον Αποστόλη Σαλμά, τον Πάνο Γιαννοκώστα, το Βασίλη Νούλα και το Νίκο Πανταζή, με τον τελευταίο να μένει εκτός στα τέλη Ιανουαρίου λόγω τραυματισμού και να αντικαθίσταται από τον Κώστα Κοκώνη ο οποίος αποκτήθηκε στο φινάλε της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Όμως το παθητικό των 6 τερμάτων οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον τερματοφύλακα Γιώργο Καραγκούνη, που πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις στα περισσότερα παιχνίδια του πρωταθλήματος.

Επιθετικά την ομάδα οδήγησε ο Νίκος Γώγα, ο οποίος ήταν πρώτος σκόρερ του Αμβρακικού αλλά και του πρωταθλήματος με 13 τέρματα. Ο Γιώργος Στεργίου σημείωσε 8 τέρματα, από 4 πέτυχαν ο Σπύρος Κοκώνης, ο Χρήστος Μακρυπίδης και ο Στράτος Παγώνης, 2 τέρματα είχαν ο Γιώργος Αριστόπουλος, ο Γιώργος Κοντογιάννης και ο Αποστόλης Σαλμάς και 1 ο Πάνος Γιαννοκώστας και ο Ματέο Ρουστεμάι. Αυτά είναι τα 41 τέρματα που πέτυχαν οι παίκτες του Αμβρακικού και τα υπόλοιπα προέρχονται τα 2 από αυτογκόλ και τα άλλα 6 από τα δύο παιχνίδια με τον Α.Ο. Χάλκειας που δε συμμετείχε στο πρωτάθλημα.

KOSMAS
Κορυφή