Ανακοίνωση - απάντηση του Συνδέσμου Προπονητών στα όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Λαγούδη

Με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Νομού Αιτωλοακαρνανίας παίρνει θέση στις σε όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη του Γιώργου Λαγούδη στην ιστοσελίδα μας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ο Σύνδεσμος είναι θεσμικό όργανο, χωρίς μεγάλη θεσμική ισχύ και χωρίς δικαίωμα ψήφου στις εκλογές. Αναφέρεται επίσης πως η συνεργασία με την ΕΠΣΝΑ είναι επιβεβλημένη ανεξαρτήτως διοίκησης της Ένωσης και πως δεν αντιλαμβάνονται τα μέλη του το πως ενεπλάκησαν στις εκλογές. Τέλος τονίζεται ότι οι προπονητές αγωνίζονται καθημερινά για τη βελτίωση του τοπικού ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε σε συνέντευξη του υποψηφίου για την Προεδρία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων κ. Λαγούδη τις κατηγορίες του προς τον Σύνδεσμο Προπονητών, ότι δεν ήμασταν αμέτοχοι στις εκλογές, ότι η παράταξή του δέχθηκε πόλεμο από εμάς, ότι στηρίξαμε τον νυν Πρόεδρο κ. Παπαχρήστο επειδή είχαμε υποσχέσεις και ότι δεν βγάλαμε ανακοίνωση για την τιμωρία του κ. Παπαχρήστου από την Επιτροπή Δεοντολογίας.
Παραθέτουμε αυτούσια τα λόγια του κ. Λαγούδη από την συνέντευξη.

«Αναφερθήκατε σε ευνοϊκές διαιτησίες και ήταν κάτι που είχε καταγγείλει στις προηγούμενες εκλογές η Παναιτωλοακαρνανική Κίνηση. Πιστεύετε ότι ο σύνδεσμος διαιτητών έπαιξε ρόλο στις εκλογές;
Πιστεύω ότι ο σύνδεσμος διαιτητών έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Δεχτήκαμε πόλεμο και από το σύνδεσμο διαιτητών και από το προεδρείο του συνδέσμου προπονητών. Δεν ήταν αμέτοχοι σε αυτές τις εκλογές.
Θεωρείτε δηλαδή ότι υπήρξαν υποσχέσεις στους δύο συνδέσμους;
Πιστεύω πως υπήρξαν υποσχέσεις από τον κύριο Παπαχρήστο και γι’ αυτό τον στήριξαν.
“Μας πολέμησαν θεοί και δαίμονες”
Μετανιώσατε για κάτι που κάνατε στις εκλογές;
Αν ήξερα ότι η κατάσταση θα πήγαινε έτσι, δε θα ασχολούμουν. Εμείς είχαμε καλές προθέσεις, είχαμε ένα καλό συνδυασμό και θέλαμε το καλό του ποδοσφαίρου στο Νομό. Δυστυχώς υπήρξαν άλλοι παράγοντες που έπαιξαν ρόλο. Μας πολεμήσανε θεοί και δαίμονες. Και ήταν όπως είπα και νωρίτερα απέναντί μας οι σύνδεσμοι διαιτητών και προπονητών. Δεν είδα το σύνδεσμο προπονητών να βγάλει μια ανακοίνωση για την τιμωρία του κ. Παπαχρήστου από την Επιτροπή Δεοντολογίας.»

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Σύνδεσμος Προπονητών είναι ένα από τα τρία θεσμικά όργανα του τοπικού ποδοσφαίρου, χωρίς μεγάλη θεσμική ισχύ, βάσει των κανονισμών. Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι δεν έχει δικαίωμα ψήφου στις εκλογές της ΕΠΣ. Βάσει του καταστατικού του Συνδέσμου ΚΑΝΕΝΑ μέλος του είτε ανήκει στο ΔΣ είτε όχι, δεν μπορεί να εμπλακεί με οποιοδήποτε τρόπο στις εκλογές της ΕΠΣ.
Να τονίσουμε ότι στις διεργασίες για την ανάδειξη του ΔΣ του Συνδέσμου μας, υποψήφιος μπορεί να είναι όποιο μέλος επιθυμεί αρκεί να είναι ταμειακώς εντάξει και έχει την διάθεση για ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ προσφορά. Σκοπός μας είναι η ανάπτυξη και βελτίωση του ποδοσφαίρου, καθώς βάσει της τεχνογνωσίας και του ρόλου μας, εντός αγωνιστικού χώρου, έχουμε πολύ σημαντικό λόγο. Εδώ να σας ενημερώσουμε τις προσπάθειες του ΔΣ με συνεχή σεμινάρια για την επιμόρφωση των μελών του.
Η συνεργασία με την ΕΠΣ είτε εκεί είναι Πρόεδρος ο κ. Παπαχρήστος, είτε ο κ. Λαγούδης, είτε το οποιοδήποτε πρόσωπο, είναι επιβεβλημένη για την εξέλιξη του ποδοσφαίρου και την αναβάθμιση του ρόλου του Προπονητή. Αυτή την οδηγία έχουμε και από την Πανελλήνια Ένωση Προπονητών Ποδοσφαίρου Ελλάδος, όπου και ανήκουμε σαν Σύνδεσμος.
Βάσει των παραπάνω θα θέλαμε ο κ. Λαγούδης να μας εξηγήσει για να γνωρίζουμε και εμείς που, πως και με ποιον τρόπο πολεμήσαμε αυτόν και στηρίξαμε τον κ. Παπαχρήστο.
Προσπαθούμε πάρα πολύ να καταλάβουμε και να βρούμε τι υποσχέσεις μπορεί να πάρει ένας Σύνδεσμος Προπονητών από έναν Πρόεδρο της ΕΠΣ. Εδώ σας παρακαλούμε πάρα πολύ θα χρειαστούμε τα φώτα σας.
Δεν οφείλαμε να βγάλουμε καμία ανακοίνωση για τιμωρία του κ. Παπαχρήστου καθώς είναι θέμα που δεν εναπόκειται στις αρμοδιότητές μας και δεν γνωρίζαμε.
κ. Λαγούδη ο Σύνδεσμος Προπονητών ως όφειλε δεν συμμετείχε υπό οιονδήποτε τρόπο στις εκλογές σας. Παράγοντες έρχονται και παρέρχονται. Οι προπονητές καθημερινά μέσα στα γήπεδα αγωνίζονται και προσπαθούν να βελτιώσουν το τοπικό ποδόσφαιρο. Οι προπονητές ενημερώνονται και ασχολούνται πολλές ώρες καθημερινά προκειμένου να παρέχουν υψηλού επιπέδου εκπαίδευση στους αθλητές. Είμαστε εδώ και είμαστε ανοιχτοί σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται πραγματικά για να πάμε πιο μπροστά το ποδόσφαιρο.
κ. Λαγούδη αν θέλαμε να σας κάνουμε πόλεμο μας δώσατε προεκλογικά την αιτία να το πράξουμε. Μιλήσατε στην συνέντευξή σας με πολύ ωραία λόγια για το πλάνο σας για το ποδόσφαιρο. Να σας ενημερώσουμε ότι είστε ο μοναδικός υποψήφιος και είστε η μοναδική παράταξη που έχει συμμετάσχει σε εκλογές, που προεκλογικά, δηλαδή από τότε που δηλώσατε την πρόθεσή σας για την ΕΠΣ, δεν συναντηθήκατε με τον Σύνδεσμο Προπονητών (θεσμικό όργανο) για να συζητήσετε και να αναλύσετε το πλάνο που αφορά τους προπονητές, να δούμε το πλαίσιο της συνεργασίας που μπορούμε να έχουμε, να σας πούμε τα θέματά μας, τις απόψεις μας και που ξέρετε, μπορεί κάποια ιδέα μας να σας έκανε και να την βάζατε και αυτή στο πλάνο σας. Μάλλον το θεωρήσατε περιττό να συναντηθείτε και να μιλήσετε για ποδόσφαιρο με τους καθ ύλη αρμόδιους.
Περιμέναμε κάποια κρούση, αλλά δεν είχαμε καμία ειδοποίηση. Έτσι λοιπόν έπρεπε και οφείλαμε στα μέλη μας, στα οποία είμαστε υπόλογα ότι δεν το κάναμε, την τελευταία εβδομάδα των εκλογών σας, να βγάλουμε ανακοίνωση γι αυτό. Δεν είναι και λίγο να μην υπολογίζονται από υποψήφια παράταξη ΕΠΣ τα μέλη του Συνδέσμου Προπονητών. Δεν το κάναμε ως οφείλαμε όμως κ. Λαγούδη για να μην βγείτε και πείτε αυτά τα οποία τελικά είπατε.
Αν ψάχνετε τα αίτια για την ήττα σας σε εμάς κοιτάτε σε λάθος μεριά. Αν πραγματικά θέλετε να μιλήσετε για ποδόσφαιρο είμαστε παρόντες. Έστω και τώρα να συζητήσουμε, γιατί εμάς μας ενδιαφέρει μόνο το ποδόσφαιρο και η πρόοδό του. Παράγοντες έρχονται ασχολούνται και εξαφανίζονται μετά από κάποιο διάστημα, οι προπονητές θα δίνουν τον αγώνα τους καθημερινά στα γήπεδα προκειμένου να εξελίξουν τους πραγματικούς πρωταγωνιστές οι οποίοι είναι οι ποδοσφαιριστές ώστε να προσελκύσουν περισσότερους φιλάθλους που είναι και το ζητούμενο για την ύπαρξη αλλά και το μέλλον του ποδοσφαίρου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ                           ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ