Οι δύο τελευταίες "στροφές" της Α΄ ΕΠΣΝΑ

Οι δύο τελευταίες "στροφές" της Α΄ ΕΠΣΝΑ
Το πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας της ΕΠΣΝΑ φτάνει στο φινάλε και το websports.gr σας παρουσιάζει το πρόγραμμα των δύο τελευταίων αγωνιστικών και τα σενάρια που υπάρχουν για την τετράδα και την αποφυγή του υποβιβασμού.

Το πρόγραμμα των ομάδων έχει ως εξής:

 ΘΕΣΗ  ΟΜΑΔΑ  ΒΑΘΜΟΙ  29η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 30η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
1 ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 71 ΑΧΕΛΩΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ*   ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ
2 Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 68 ΕΝΩΣΗ ΑΟΚ ΤΡΙΚΑΡΔΟΣ* Α.Ο. ΡΗΓΑΝΑ
3 ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ 53 Α.Ο. ΧΑΛΚΕΙΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΘΕΡΜΟΥ 1957*
4 Α.Ο. ΧΑΛΚΕΙΑΣ 46 ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ* ΑΡΑΚΥΝΘΟΣ ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ  
5 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ 41 Α.Ο. ΛΥΓΙΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ*
6 ΕΝΩΣΗ ΑΟΚ ΤΡΙΚΑΡΔΟΣ 40 Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 3-0 α.α.
7 ΑΠΟΛΛΩΝ ΘΕΡΜΟΥ 1957 35 ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΣΤΑΚΟΥ* ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ
8 ΑΧΕΛΩΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ 34 ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ ΡΕΠΟ
9 ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΟΚΙΜΙΟΥ 33 ΡΕΠΟ ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΣΤΑΚΟΥ
10 ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΣΤΑΚΟΥ 31 ΑΠΟΛΛΩΝ ΘΕΡΜΟΥ 1957 ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΟΚΙΜΙΟΥ*
11 Α.Ο. ΡΗΓΑΝΑ 30 ΑΡΑΚΥΝΘΟΣ ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ* Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ*
12 ΜΕΔΕΩΝ ΚΑΤΟΥΝΑΣ 30 3-0 α.α. Α.Ο. ΛΥΓΙΑΣ*
13 ΑΡΑΚΥΝΘΟΣ ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ 23 Α.Ο. ΡΗΓΑΝΑ Α.Ο. ΧΑΛΚΕΙΑΣ*
14 Α.Ο. ΛΥΓΙΑΣ 12 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ* ΜΕΔΕΩΝ ΚΑΤΟΥΝΑΣ
15 ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΡΑΒΟΛΑΣ -9 - -

Με * οι εκτός έδρας αγώνες των ομάδων.

Στη μάχη των play - off έχουν κλείσει και μαθηματικά οι τρεις ομάδες, ενώ ο Α.Ο. Χάλκειας χρειάζεται ένα βαθμό για να βρεθεί στην πρώτη τετράδα. Υπάρχει όμως περίπτωση και χωρίς βαθμό η ομάδα της Χάλκειας να βρεθεί στην τετράδα αν δεν κάνουν το "2 στα 2" ο Ατρόμητος Αντιρρίου και ο Τρίκαρδος Κατοχής. Ο Όμηρος βρίσκεται στην κορυφή σε απόσταση τριών βαθμών από την Α.Ε. Μεσολογγίου, με τους "κανονιέρηδες" να έχουν πλεονέκτημα αν υπάρξει ισοβαθμία μεταξύ των δύο ομάδων με ήττα του Ομήρου σε ένα από τα δύο εναπομείναντα παιχνίδια. Αν η διαφορά μεταξύ των δύο πρωτοπόρων διατηρηθεί η ειδική βαθμολογία των play - off θα εξαρτηθεί από την τελική βαθμολογία του τέταρτου της κατάταξης, καθώς μπορεί να υπάρξει ισοβαθμία ή διαφορά ενός βαθμού υπέρ του Ομήρου. Σε στραβοπάτημα της Α.Ε.Μ. ο Όμηρος μπορεί να μπει και με διαφορά δύο βαθμών από τους "κανονιέρηδες". Σημαντικό ρόλο στην ειδική βαθμολογία θα παίξει η αναμέτρηση της Δόξας Καινουρίου με τον Α.Ο. Χάλκειας το Σάββατο στο γήπεδο του Καινουρίου.

Στη μάχη της απευθείας παραμονής με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή οι ομάδες που θα φτάσουν τους 36 βαθμούς θα εξασφαλίσουν την παρουσία τους στην Κατηγορία και τη νέα χρονιά. Όμως υπάρχουν πολλές πιθανότητες και με 35 βαθμούς να εξασφαλιστεί η παραμονή χωρίς τη διαδικασία των μπαράζ. Κρίσιμα είναι όλα τα παιχνίδια των ομάδων που βρίσκονται στις επικίνδυνες θέσεις, όμως ιδιαίτερη σημασία θα έχουν οι αναμετρήσεις του Αράκυνθου Ματαράγκας με τον Α.Ο. Ρηγανά το ερχόμενο Σάββατο και του Απόλλωνα Δοκιμίου με τον Ηρακλή Αστακού την επόμενη εβδομάδα. Σε περίπτωση που ο Αράκυνθος Ματαράγκας δεν κερδίσει τα δύο τελευταία παιχνίδια τότε υποβιβάζεται απευθείας, ενώ με δύο νίκες η ομάδα της Ματαράγκας πιθανότατα θα μπει στα play - off, αλλά με μειονέκτημα. Απόλλων Δοκιμίου και Αχελώος Αγγελοκάστρου έχουν ακόμα ένα παιχνίδι, καθώς δεν έχουν κάνει το ρεπό τους και σε αυτές τις αναμετρήσεις χρειάζονται τουλάχιστον ένα βαθμό. Η Μεδεών Κατούνας παίρνει το "τρίποντο" χωρίς αγώνα το Σάββατο και την τελευταία αγωνιστική ψάχνει τη νίκη στο Λυγιά για να σωθεί. Ο Ηρακλής Αστακού χρειάζεται τουλάχιστον τέσσερις βαθμούς στα δύο τελευταία παιχνίδια για να βρίσκεται πολύ κοντά στην παραμονή, ενώ ο Α.Ο. Ρηγανά ακόμα και με τέσσερις βαθμούς δεν είναι απόλυτα σίγουρος. Τέλος το μοναδικό σενάριο που φέρνει στα play - out τον Απόλλωνα Θέρμου 1957 είναι να μην πάρει βαθμό στα δύο τελευταία παιχνίδια και να ισοβαθμίσει με Αχελώο Αγγελοκάστρου ή Ηρακλή Αστακού ή ακόμα και να υπάρξει τριπλή ισοβαθμία μεταξύ των ομάδων.

KOSMAS
Κορυφή