Ανακοίνωση με αιχμές για τα πρωταθλήματα υποδομής της ΕΠΣΝΑ από την Ακαδημία Θέρμου

Ανακοίνωση με αιχμές για τα πρωταθλήματα υποδομής της ΕΠΣΝΑ από την Ακαδημία Θέρμου
Με ανακοίνωσή της η Ακαδημία Θέρμου κάνει λόγο για χρησιμοποίηση παικτών μεγαλύτερης ηλικίας στα πρωταθλήματα Κ12, Κ10 και στο παιδικό της ΕΠΣΝΑ.

Στην ανακοίνωση αφήνονται αιχμές για ομάδες που είχαν παίκτες άλλων ηλικιακών κατηγοριών και τονίζεται ότι το συγκεκριμένο φαινόμενο μπορεί να φέρνει ένα αποτέλεσμα ή ένα τίτλο, αλλά δε βοηθάει το άθλημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Κύριοι της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Αν θέλετε να έχετε πρωταθλήματα υποδομών Κ10, Κ12 και παιδικό θα πρέπει να προσέξετε λίγο!!!
Ένα πολύ σοβαρό θέμα που αντιμετωπίζουν οι προπονητές Ακαδημιών είναι η υπερπήδηση ηλικιών ανάμεσα σε διάφορες κατηγορίες. Αυτό που αναφέρουμε είναι ότι χρησιμοποιούνται παιδιά μεγαλύτερων ηλικιών σε αγωνιστικά τμήματα μικρότερης κατηγορίας και το συγκεκριμένο γεγονός αποτελεί θλιβερό φαινόμενο, καθώς γίνεται για να κλαπεί ένα αποτέλεσμα!
Εμείς προτρέπουμε τους προπονητές και όλους τους υπεύθυνους να τολμήσουν να χρησιμοποιήσουν μόνο τα παιδιά που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο κάθε πρωτάθλημα. Θεωρούμε ότι τα αποτελέσματα θα είναι μόνο θετικά. Μπορεί να χαθεί ένας τίτλος, όμως θα δώσουμε εφόδια στους νεαρούς αθλητές και θα τους παρακινήσουμε να έχουν σωστό τρόπο σκέψης. Δε μπορούμε να κάνουμε τα παιδιά "μπαλάκι", αλλά μπορούμε να τα εντάξουμε στο σωστό τμήμα. Ταυτόχρονα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι φέρνοντας κάποια παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας πίσω για να κερδίσουμε, υποτιμάμε τα παιδιά που υπάρχουν στην ομάδα και δεν τους δίνουμε κίνητρο να προσπαθήσουν να γίνουν καλύτερα.
Τέλος δε θέλουμε να σκεφτόμαστε τι μπορεί να συμβεί αν υπάρξει κάποιος τραυματισμός παιδιού μικρότερης ηλικίας από μεγαλύτερο που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής σε ένα ηλικιακό πρωτάθλημα.
Αν θέλουμε πρωτάθλημα σε αυτές τις κατηγορίες θα πρέπει όλοι να σεβόμαστε τους κανόνες που υπάρχουν. Σε διαφορετική περίπτωση θα αποθαρρύνουμε νεαρά παιδιά και υπεύθυνοι θα είμαστε όλοι μας.

Με τιμή

Το Δ.Σ. της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΘΕΡΜΟΥ

KOSMAS
Κορυφή