Διοίκηση για 1,5 από τις 16 ομάδες

Διοίκηση για 1,5 από τις 16 ομάδες
Φτάνουμε στα μέσα Ιουλίου και ακόμα υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα στις ομάδες του Νομού μας που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη Γ΄ Εθνική και στην Α΄ ΕΠΣΝΑ.

Από τις 16 ομάδες που μπορούν να συμμετέχουν στα δύο πρωταθλήματα μόνο μία έως τώρα έχει ανακοινώσει το νέο συμβούλιο και αυτή είναι ο Αμβρακικός Λουτρου, ενώ μία ο ΠΑΟ Αγρινίου έχει προπονητή και σύντομα θα γνωστοποιηθεί το διοικητικό σχήμα.
Οι πληροφορίες που υπάρχουν είναι αρκετές και μέχρι τώρα έχουμε κάποια δεδομένα, όμως σε πολλές ομάδες το τοπίο είναι "θολό".
Οι δύο εκπρόσωποι της Αιτωλοακαρνανίας στη Γ΄ Εθνική δεν έχουν συμβούλιο με τις περσινές διοικήσεις των ομάδων έχουν παραιτηθεί. Θεωρητικό ενδιαφέρον για το Ναυπακτιακό υπάρχει, ενώ στην Α.Ε. Μεσολογγίου έχει προγραμματιστεί Γενική Συνέλευση για το Σάββατο, χωρίς να φαίνεται όμως λύση. Οι απαιτήσεις της Κατηγορίας είναι υψηλές και δεν είναι απόλυτα βέβαιο ότι θα υπάρξουν εξελίξεις στα διοικητικά και των δύο ομάδων. Μέχρι τις αρχές Αυγούστου υπάρχει η δυνατότητα δήλωσης στη Γ΄ Εθνική, ενώ αν δε συμβεί αυτό υπάρχει η περίπτωση συμμετοχής στην Α΄ ΕΠΣΝΑ. Το τελευταίο ενδεχόμενο δίνει τη δυνατότητα μιας πιο χαμηλής οικονομικής διαχείρισης και ακόμα και επανόδου ομάδων στη Γ΄ Εθνική. Οι απαιτήσεις του κόσμου είναι μεγάλες για τις δύο ιστορικές ομάδες, που ακολουθούν τον Παναιτωλικό σε συμμετοχές σε Εθνικές Κατηγορίες, όμως παρότι έχουμε να κάνουμε με μεγάλες πόλεις η στήριξη δεν είναι και η αναμενόμενη.
Όσον αφορά την Α΄ Κατηγορία όπως αναφέραμε ο Αμβρακικός Λουτρού έχει ήδη συμβούλιο, νέο προπονητή και υπάρχουν επαφές με παίκτες για τη στελέχωση του ρόστερ.
Τυπικό φαίνεται ότι είναι το θέμα της ανακοίνωσης του νέου συμβουλίου του ΠΑΟ Αγρινίου, καθώς η ομάδα ήδη έχει έρθει συμφωνία με προπονητή, ενώ φαίνεται να υπάρχουν συζητήσεις με ποδοσφαιριστές.
Κοντά σε ολοκλήρωση του νέου διοικητικού σχήματος είναι ο Ατρόμητος Αντιρρίου και τις επόμενες ημέρες είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν ανακοινώσεις. Παρόμοιο είναι το σκηνικό και στο Ευηνοχωρι, με την αλλαγή του ονόματος να έχει ολοκληρωθεί και να έχει δρομολογηθεί ήδη η δημιουργία και παιδικής ομάδας.
Αλλαγές αναμένονται στη διοίκηση του Ομήρου Νεοχωρίου και του Τρίκαρδου Κατοχής. Και στις δύο ομάδες υπήρχαν παραιτήσεις μελών των συμβουλίων και ακόμα δεν έχουν υπάρξει ή δεν έχουν ανακοινωθεί οι αντικαταστάτες.
Οι Απόλλωνες της Κατηγορίες έχουν ακόμα εκκρεμότητες. Στο Δοκίμι ο "βασικός κορμός" φαίνεται να υπάρχει και παραμένουν κάποιες ανοιχτές θέσεις, που δεν επιτρέπουν ακόμα την ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου. Όσο για το Θέρμο κι εδώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως αναμένονται κινήσεις και τις επόμενες ημέρες πιθανότατα θα "τρέξουν" οι εξελίξεις.
Αλλαγές πιθανότατα θα έχουμε και στη Δόξα Καινουρίου, όπου θα υπάρξει συμβούλιο τις επόμενες ημέρες.
Στον Ηρακλή Αστακού φαίνεται να υπάρχει στασιμότητα, όμως το πιθανότερο σενάριο είναι αυτό του σχηματισμού νέας διοίκησης με αρκετά μέλη από το προηγούμενο Δ.Σ.
Συμβούλιο θα έχει και η Μεδεών Κατούνας, όμως ερωτηματικό αποτελεί σε ποια κατηγορία θα βρεθεί η ομάδα. Το πιθανότερο σενάριο αυτή τη στιγμή είναι να δηλώσει συμμετοχή η ομάδα στη Β΄ Κατηγορία, όμως αυτό αναμένεται να ξεκαθαρίσει το επόμενο διάστημα.
"Θολό" τοπίο υπάρχει και στο Αγγελόκαστρο μετά την αποχώρηση του Δήμου Μπέτσικα και μένει να φανεί αν θα υπάρξει μπροστινός για να κατεβάσει την ομάδα στην Α΄ Κατηγορία.
Τέλος για δύο ακόμα ομάδες υπάρχουν αρκετά θέματα για την επόμενη ημέρα. Μπορεί η αφετηρία για Α.Ο. Χάλκειας και Κεραυνό Γαβαλούς να μην είναι ίδια, όμως ένα μεγάλο "αγκάθι" υπάρχει και είναι κοινό. Αυτό είναι η δημιουργία παιδικής ομάδας, που έχει προκηρυχθεί από πέρσι και οι δύο ομάδες ζήτησαν παράταση ενός χρόνου στην εφαρμογή του. Στην ομάδα της Χάλκειας τις επόμενες ημέρες υπάρχει Γενική Συνέλευση και θα ληφθούν αποφάσεις, ενώ στη Γαβαλού τα πράγματα είναι δύσκολα καθώς υπήρξαν προσκλήσεις για Γενική Συνέλευση, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση και το μέλλον είναι αβέβαιο.
Τις επόμενες ημέρες σίγουρα θα υπάρξουν αρκετές εξελίξεις και οι ομάδες θα κινηθούν και για παίκτες, με τη μεταγραφική περίοδο να έχει ξεκινήσει εδώ και δέκα ημέρες.

KOSMAS
Κορυφή