Τα μπαράζ ανόδου και υποβιβασμού στην Α΄ ΕΠΣΝΑ

Τα μπαράζ ανόδου και υποβιβασμού στην Α΄ ΕΠΣΝΑ
Τον τρόπο διεξαγωγής των μπαράζ ανόδου και υποβιβασμού ανακοίνωσε η ΕΠΣΝΑ.

Στα μπαράζ ανόδου θα συμμετέχουν οι τέσσερις πρώτες ομάδες του πρωταθλήματος. Η διαίρεση για τους βαθμούς με τους οποίους θα μπαίνει κάθε ομάδα θα είναι διά του 4 από τον τέταρτο.

Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:

1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

1ος - 3ος

4ος - 2ος

2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

2ος - 1ος

3ος - 4ος

3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

4ος - 1ος

3ος - 2ος

4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

1ος - 4ος

2ος - 3ος

5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

3ος - 1ος

2ος - 4ος

6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

1ος - 2ος

4ος - 3ος

Από την Α’ στην B’ κατηγορία, υποβιβάζονται 2 σωματεία. Το σωματείο που θα καταλάβει την 14η θέση στην κανονική περίοδο, υποβιβάζεται αυτόματα στην Β’ κατηγορία. Το σωματείο που θα καταλάβει την 10η θέση θα αγωνιστεί με το σωματείο που θα καταλάβει την 13η θέση και το σωματείο που θα καταλάβει την 11η θέση με το σωματείο που θα καταλάβει την 12η θέση, με την προϋπόθεση ότι η μεταξύ τους βαθμολογική διαφορά την κανονική περίοδο, δεν θα ξεπερνά τους 6 βαθμούς. Σε περίπτωση που τους ξεπερνά (είναι μεγαλύτερη των 6 βαθμών), το σωματείο που έχει καταλάβει την 13η θέση στην κανονική περίοδο, υποβιβάζεσαι χωρίς αγώνες play-out στην Β’ κατηγορία. Εάν είναι ίση ή μικρότερη των 6 βαθμών, διεξάγονται αγώνες play-out ως εξής:

Α’ ΦΑΣΗ PLAY-OUT

Οι αγώνες θα είναι διπλοί και νικητής αναδεικνύεται το σωματείο που θα συγκεντρώσει στους 2 αυτούς αγώνες 4 βαθμούς και άνω. Ο 1ος αγώνας διεξάγεται στο γήπεδο του σωματείου που κατέλαβε την καλύτερη θέση στην κανονική περίοδο και ο 2ος στο γήπεδο του αντιπάλου. Στην περίπτωση που μετά την διεξαγωγή των 2 αυτών αγώνων, κανένα σωματείο δεν συγκεντρώσει 4 βαθμούς και άνω τότε θα διεξαχθεί και 3ος αγώνας στο γήπεδο του σωματείου που κατέλαβε την καλύτερη θέση την κανονική περίοδο και ο νικητής παραμένει στην Α’ κατηγορία. Σε περίπτωση ισοπαλίας στον 3ο αγώνα, νικητής αναδεικνύεται το σωματείο που κατέλαβε την καλύτερη θέση την κανονική περίοδο και είναι αυτό που θα παραμείνει στην Α’ κατηγορία.

Β’ ΦΑΣΗ PLAY-OUT

Οι ηττημένοι των 2 αγώνων play-out, με ή χωρίς αγώνα στην α’ φάση, θα αγωνιστούν στον 2ο γύρο των play-out μεταξύ τους με το σύστημα των αγώνων της α’ φάσης των play-out και ο ηττημένος των αγώνων αυτών υποβιβάζεται στην Β’ κατηγορία. Στην Β’ κατηγορία θα υποβιβαστεί και ο νικητής του αγώνα της β’ φάσης play-out στην περίπτωση που υποβιβαστεί ένα σωματείο μας από την Γ’ Εθνική κατηγορία. Είναι δυνατή με απόφαση του Δ.Σ. της Ενώσεως και με κριτήριο τη βαθμολογία της Γ’ εθνικής κατηγορίας, η μη διεξαγωγή των αγώνων play-out της β’ φάσης.

Γ’ ΦΑΣΗ PLAY-OUT

Οι νικητές των αγώνων της α’ φάσης, με ή χωρίς αγώνα, των αγώνων play-out θα αγωνιστούν μεταξύ τους με το σύστημα των αγώνων της α’ φάσης. Ο ηττημένος των αγώνων της γ’ φάσης των play0out, θα υποβιβαστεί στην Β’ κατηγορία, στην περίπτωση που από την Γ’ Εθνική κατηγορία, υποβιβαστούν και τα δύο σωματεία μας. Είναι δυνατή με απόφαση του Δ.Σ. της Ενώσεως και με κριτήριο τη βαθμολογία της Γ’ εθνικής κατηγορίας, η μη διεξαγωγή των αγώνων play-out της γ’ φάσης.

KOSMAS
Κορυφή