Ας θυμηθούμε τι δίνει τη δόξα στο νικητή

Ας θυμηθούμε τι δίνει τη δόξα στο νικητή
Προσπαθώ από χθες το βράδυ να καταλάβω ποια ομάδα κέρδισε ο Παναιτωλικός, για να παραμείνει στην κατηγορία, αλλά κάπου το χάνω.

Και πρέπει μάλλον να ζητήσω συγνώμη από αρκετό κόσμο και να ομολογήσω πως ντρέπομαι που είδα αγχωμένος όσον αφορά την τελική έκβαση το χθεσινό παιχνίδι.
Και να ξεκαθαρίσω. Και να πω για μένα.
Θεωρούσα το χθεσινό παιχνίδι αρκετά δύσκολο. Ένα παιχνίδι που θα έχει μεγάλη πίεση και πέρα από τις τακτικές και τα συστήματα, θα παίξουν ρόλο η ψυχή και το μυαλό. Και δεν ήμουνα απόλυτα σίγουρος ποιος θα τα κατάφερνε. Και εννοώ από τις δύο ομάδες.
Τελειώνοντας ο αγώνας είναι λογικό πως χάρηκα, για την επιτυχία μιας ομάδας που αγαπάω - και ποτέ δεν το έκρυψα - να παραμείνει στη Super League.
Η συγκεκριμένη χαρά όμως άρχισε να μετριάζεται όταν κατάλαβα πραγματικά τι συνέβη.
Τι ήταν αυτό; Σιγά ποιον κερδίσαμε μωρέ. Μια ομάδα που πήρε ένα στημένο ματς για να σωθεί, μια ομάδα που είχε μαζί της τη διαιτησία, μια ομάδα που δεν είχε το υλικό να μας κερδίσει, μια ομάδα που ήταν η χειρότερη της κατηγορίας και πολλά άλλα.
Μοιραία λοιπόν κατάλαβα ότι όλοι αυτοί γνώριζαν πως δεν υπήρχε κανένας τελικός παραμονής, αντίθετα ένα εύκολο ματσάκι που θα τελείωνε νωρίς. Και αυτό έγινε και τα γατάκια δεν κουνήθηκαν.
Και φυσικά όλοι αυτοί το παιχνίδι δεν το είδαν γιατί ήταν κρίσιμο. Αλλά μόνο για να νιώσουν την ηδονή του διπλού που ήξεραν ότι θα έρθει.
Μοναδική παρηγορία είναι, ότι υπήρχε και μια μειοψηφία που πίστευε ότι και εγώ. Και είναι παρηγορία, γιατί τουλάχιστον όταν θα αποφασιστεί να λαμβάνω ψυχιατρική παρακολούθηση, δε θα είμαι μόνος.
Και θα την λάβω, γιατί ακόμα είμαι αμετανόητος και πιστεύω ότι ο Παναιτωλικός κέρδισε χθες μια ομάδα που ήταν φορμαρισμένη. Όχι μόνο μέσα στη Λαμία. Αλλά και όταν έπαιρνε ισοπαλία από την ΑΕΚ ή όταν κέρδιζε την Ξάνθη, μια ομάδα με την οποία είχε ίδιους στόχους.
Θεωρώ ακόμα ότι για να πάρει μια νίκη επικές διαστάσεις, πρέπει να έχεις αντίπαλο. Αλλιώς πως έκανες ρε μεγάλε μια επική νίκη, όταν απέναντί σου δε στάθηκε κανένας; Ποιον κέρδισες εσύ;
Και επειδή θέλω να επισπεύσω τις διαδικασίες της επίσκεψής μου στον ψυχίατρο, θα ξεκαθαρίσω κάτι.
Ο Παναιτωλικός χθες πέτυχε μια σπουδαία νίκη απέναντι σε έναν αντίπαλο που ήταν φορμαρισμένος και δεν πήρε μόνο αποτελέσματα από αδιάφορες ομάδες. Πέτυχε ένα μεγάλο διπλό σε μια έδρα αρκετά δύσκολη και με έναν αντίπαλο που ήταν πολύ σκληρός για να πεθάνει.
Και αυτό είναι που δίνει μεγάλη αξία στο χθεσινό αποτέλεσμα. Ας μην ξεχνάμε λοιπόν ότι τη δόξα στο νικητή, την δίνει η αξία του ηττημένου. Και για να είναι η νίκη αυτή μεγάλη θα πρέπει να μην έχει έρθει απέναντι σε έναν ανύπαρκτο αντίπαλο.

KOSMAS

25 seconds

Κορυφή