Το δις εξαμαρτείν...

Το δις εξαμαρτείν...
Δύο παιχνίδια στη συγχρονη ιστορία του Παναιτωλικού είχαν χαρακτήρα τελικού.

Παιχνίδια που ήταν "χωρίς αύριο" και η ομάδα του Αγρινίου πήγαινε μεν για δύο αποτελέσματα, αλλά παρατάσσονταν με πολλά προβλήματα.
Και στις δύο περιπτώσεις τη διαχείριση του να παρατάξει μια ομάδα η οποία θα διεκδικήσει θετικό αποτέλεσμα, την είχε ο Μάκης Χάβος.
Στις 19 Ιουνίου του 2013 ο Παναιτωλικός διεκδικούσε την άνοδο στη Super League μέσω της διαδικασίας των μπαράζ σε εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου. Σε μια δύσκολη χρονιά με αρκετές αλλαγές στο ρόστερ ο Παναιτωλικός είχε το "πάνω χέρι" στη βαθμολογία, όμως οι απουσίες φάνταζαν αναντικατάστατες.
Ο βασικός τερματοφύλακας Γιάννης Τακίδης είχε χάσει από ένα σημείο και μετά τη θέση του από το Μανώλη Στεφανάκο, ενώ οι αλλαγές σε όλες τις θέσεις ήταν αρκετές κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Ο Παναιτωλικός πήγαινε στο Βόλο χωρίς πέντε παίκτες που ήταν βασικοί και συγκεκριμένα τους Γκόλια, Ιωάννου, Σίλβα Τζούνιορ, Σίσιτς και Μπόγιοβιτς, ενώ έλειπαν και ποδοσφαιριστές που είχαν χρόνο συμμετοχής, αλλά δεν ήταν μόνιμα στο βασικό σχήμα.
Ο Μάκης Χάβος παρέταξε λοιπόν μια ομάδα με τεράστιες απουσίες, όμως σωστά στημένη και με παίκτες που κατέθεσαν ψυχή και τελικά δεν αρκέστηκε στη βολική ισοπαλία, αλλά πήρε ένα μεγάλο διπλό και επανήλθε πανηγυρικά στη Super League.
Χθες ο Παναιτωλικός με νίκη ή ισοπαλία κρατούσε στα χέρια του την παραμονή στη Super League, ενώ με ήττα δύσκολα θα απέφευγε την τελευταία θέση. Και στη φετινή χρονιά οι αλλαγές στο ρόστερ ήταν πολλές, άλλαξε ξανά ο βασικός τερματοφύλακας και αρκετοί παίκτες σε όλες τις γραμμές.
Οι απουσίες ξανά ήταν αρκετές με τους Κέβιν, Μουνιέ και Ντάουντα να μην υπολογίζονται, ενώ μέσα στα play - out παίκτες που ήταν στο βασικό σχήμα, δεν ήταν σε καλή κατάσταση και έπρεπε να αναζητηθούν άλλες λύσεις. Λιάβας και Κωνσταντόπουλος επιστρατεύθηκαν για το κέντρο της άμυνας, ο Παρράς πήρε θέση στο αριστερό άκρο, ο Ταχάρ επανήλθε, ο Ντουάρτε μπήκε ενδεκάδα και ο Μπαΐροβιτς επέστρεψε στην κορυφή της επίθεσης.
Για ένα ακόμα μεγάλο παιχνίδι ο Μάκης Χάβος είχε να αντιμετωπίσει τις μεγάλες απουσίες. Ε και; Παρέταξε μια ομάδα σωστά στημένη, με παίκτες που είχαν ψυχή και ξανά δεν πάτησε στη βολική ισοπαλία, αλλά πήρε ένα καθαρό διπλό παίζοντας ποδόσφαιρο.
Ο Χάβος βοήθησε τον Παναιτωλικό σε κάποιες περιόδους, αμφισβητήθηκε κάποιες άλλες, όμως κανείς δε μπορεί να μην παραδεχτεί ότι μπόρεσε διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις και να φέρει νίκες που μένουν στην ιστορία.
Αποτελεί κομμάτι της ιστορίας της ομάδας και ουσιαστικά συνέδεσε το όνομά του με τον Παναιτωλικό. Μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις ο πάγκος του Παναιτωλικού να ήταν ελκυστικός και η απόφαση να πει ναι ένας προπονητής να ήταν εύκολη, όμως σε κάποιες άλλες τα πράγματα φάνταζαν εξαιρετικά δύσκολα. Και ο Χάβος δεν απαντούσε θετικά μόνο στις πρώτες.

KOSMAS

25 seconds

Κορυφή