93 χρόνια Παναιτωλικός

93 χρόνια Παναιτωλικός
93 χρόνια ιστορίας συμπληρώνει σήμερα ο Παναιτωλικός.

Ο μεγαλύτερος Σύλλογος της Αιτωλοακαρνανίας γίνεται 93 ετών και συνεχίζει την πορεία του στο χρόνο έχοντας χαρίσει στο Νομό και στην πόλη του Αγρινίου μεγάλες στιγμές.
Ο Γυμναστικός Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος Παναιτωλικός ιδρύθηκε το 1926 και σα σήμερα εγκρίθηκε το καταστατικό του.
Ο Σύλλογος παράλληλα με την αθλητική δραστηριότητα ανέπτυξε Φιλεκπαιδευτική δράση διατηρώντας επί χρόνια νυχτερινές σχολές δίνοντας την ευκαιρία σε χιλιάδες νέους της ευρύτερης περιοχής να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση.
Στο αθλητικό κομμάτι όλα αυτά τα χρόνια η ομάδα διατηρούσε ποδοσφαιρικό τμήμα, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει εδραιωθεί στους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ έχει ακόμα τμήματα μπάσκετ, βόλεϊ, ελληνορωμαϊκής πάλης και στο παρελθόν είχε ακόμα τμήματα χάντμπολ και ενόργανης γυμναστικής.
Η ποδοσφαιρική ομάδα αποτελούσε πάντα το σημείο αναφοράς του Συλλόγου με παρουσίες στη μεγάλη κατηγορία και με επιτυχίες που πανηγυρίζονταν έντονα από τους χιλιάδες φίλους του Παναιτωλικού.
Επιτυχίες κατέγραφαν όμως και τα υπόλοιπα τμήματα του Συλλόγου. Το τμήμα μπάσκετ είχε παρουσία σε Εθνικές Κατηγορίες, τα τμήματα χάντμπολ αγωνίστηκαν μέχρι την Α1 Εθνική Κατηγορία στις γυναίκες και την Α2 στους άνδρες, το τμήμα βόλεϊ είχε σταθερά συμμετοχές σε πρωταθλήματα και το τμήμα πάλης ανέδειξε αθλητές που διακρίθηκαν σε πανελλήνιο επίπεδο.
Στόχος των ανθρώπων της ομάδας είναι ο Παναιτωλικός να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο και να γίνεται συνεχώς δυνατότερος μέσα στα πλαίσια των αρχών του αθλητισμού.
Ο Παναιτωλικός είναι το Αγρίνιο και σήμερα η πόλη γιορτάζει για την ομάδα που την αντιπροσωπεύει επάξια σε όλη την Ελλάδα.
Χρόνια πολλά στο Σύλλογο της πόλης μας... με την ιστορία να συνεχίζει να γράφεται...

KOSMAS
Κορυφή