Παρουσίαση των έργων στο γήπεδο Παναιτωλικού με Βασιλειάδη και Σταρακά

Παρουσίαση των έργων στο γήπεδο Παναιτωλικού με Βασιλειάδη και Σταρακά
Η παρουσίαση των έργων στο γήπεδο του Παναιτωλικού έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη και της Αντιπεριφερειάρχη Χριστίνας Σταρακά.

Στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε ο μεγαλομέτοχος του Παναιτωλικού Φώτης Κωστούλας και ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναιτωλικού Πάνος Στεργίου μίλησαν για τις αλλαγές που θα γίνουν στο γήπεδο της ομάδας, επισήμαναν ότι είναι η πρώτη φορά που γίνονται με χρήματα που δε βγαίνουν από το Φώτη Κωστούλα, ενώ ο Πάνος Στεργίου τόνισε ότι η μελέτη έγινε με χρήματα του μεγαλομετόχου της ομάδας. Ο Φώτης Κωστούλας ξεκαθάρισε πως η Χριστίνα Σταρακά αρχικά και ο Γιώργος Βασιλειάδης στη συνέχεια ήταν οι μοναδικοί που ενδιαφέρθηκαν για τα έργα στο γήπεδο και δήλωσε πως θα τους στηρίξει στις προσεχείς εκλογές.
Η Χριστίνα Σταρακά μίλησε για ένα σπουδαίο έργο, για τις πρώτες συζητήσεις που έγιναν και για την άψογη συνεργασία που υπήρχε με τον Παναιτωλικό και με το Γιώργο Βασιλειάδη.
Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε στην επιμονή της Χριστίνας Σταρακά και στο πάθος που επέδειξαν οι άνθρωποι του Παναιτωλικού και τόνισε πως υπήρξε μια ολοκληρωμένη πρόταση για την ανάπλαση στο γήπεδο της ομάδας.
Τα έργα που συμπεριλαμβάνονται στη μελέτη αφορούν:
1. Προσθήκη κατ’ επέκταση διώροφης κερκίδας – κατασκευή στεγάστρου στην ανατολική κερκίδα (μικρή), κατασκευή πρότυπου χώρου φιλοξενίας Α.Μ.Ε.Α και διαμόρφωση χώρου φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας.
2. Διαμόρφωση – ανάπλαση πρόσοψης επί της οδού Προυσιωτίσσης, για ασφαλή είσοδο και έξοδο φιλάθλων και διερχομένων στο πεζοδρόμιο της οδού, διαμόρφωση εσωτερικού χώρου στην νότια κερκίδα (πέταλο), δημιουργία χώρου εκδηλώσεων, συνελεύσεων, συνεδρίων.
3. Διαμόρφωση εκθεσιακού χώρου, σχεδιασμό, κατασκευή, εγκατάσταση εκθεσιακών προθηκών, ανοικτών εκθετηρίων, οργάνωση, προμήθεια εξοπλισμού και εγκατάσταση των απαραίτητων οπτικοακουστικών μέσων και διαδραστικών εφαρμογών για τον εκθεσιακό χώρο. Περιλαμβάνει επίσης υπηρεσίες έρευνας, επιστημονικής επιμέλειας και τεκμηρίωσης, συγγραφής εκθεσιακών κειμένων κ.α.
Υπολογίζεται ότι για την τελική παράδοση των έργων θα χρειαστεί διάστημα περίπου 18 μηνών συμπεριλαμβανομένης της δημοπρασίας, πιθανόν ενστάσεων και της κατασκευής.

KOSMAS
Κορυφή