Παράταση προθεσμίας για την έκδοση κάρτας υγείας

Παράταση προθεσμίας για την έκδοση κάρτας υγείας
Με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού παρατάθηκε η προθεσμία για την έκδοση κάρτας υγείας αθλητή μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2018.

Έτσι από τις αρχές του νέου έτους για να αγωνιστεί κάποιος αθλητής θα είναι απαραίτητη η κάρτα υγείας.

Η ανακοίνωση της ΕΠΣΝΑ που γνωστοποιεί την απόφαση αναφέρει:

Με το από 4/10/2018 έγγραφό της η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ μας κοινοποίησε την απόφαση του Υπουργείου Υγείας και του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, ότι θεσπίζεται η κάρτα υγείας αθλητή για όλες τις Ομοσπονδίες και η εφαρμογή της αρχίζει από 9-10-2018.

Σας ενημερώνουμε ότι η κάρτα υγείας είναι προσωπικό στοιχείο για κάθε αθλητή και εκδίδεται μόνο κατόπιν των εξής υποχρεωτικών εξετάσεων:

Α. Κλινική εξέταση.

Β. Ατομικό και οικογενειακό ιατρικό ιστορικό

Γ. Ηλεκτροκαρδιογράφημα

Η κάρτα υγείας θεωρείται από ιατρούς μονάδων παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, νομαρχιακών, περιφερειακών ή πανεπιστημιακών νοσοκομείων, υγειονομικών στρατιωτικών μονάδων ή από ιατρούς έχοντες οποιαδήποτε σχέση με το δημόσιο ή με ΝΠΔΔ, καθώς και από ιατρούς του ιδιωτικού τομέα, κατέχοντες την καρδιολογική ειδικότητα ή άλλων ειδικοτήτων που έχουν πιστοποίηση ΕΚΑΕ.

Επίσης η κάρτα υγείας είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή των αθλητών στις προπονήσεις και στους αγώνες, είναι προσωπικό έγγραφο του αθλητή και βρίσκεται ΜΟΝΟ στην κατοχή του.

Αυτό θα πρέπει να προσκομίζεται στον διαιτητή του αγώνα, προκειμένου να του επιτραπεί η συμμετοχή του στους αγώνες.

Με το από 5/10/2018 έγγραφό της προς την Ε.Π.Ο. η ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, ζήτησε παράταση της εφαρμογής της κάρτας υγείας ποδοσφαιριστών, λόγω του περιορισμένου χρόνου από την ημερομηνία ενημέρωσης για την έκδοσή της, κρίνοντας ότι δεν θα ήταν δυνατόν να εκδοθεί από το σύνολο των ποδοσφαιριστών μας.

Με ανακοίνωσή της στις 10/10/2018 η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ αναφέρει ότι με απόφαση της ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, παρατείνει την προθεσμία για την έκδοση κάρτας υγείας μέχρι 31/12/2018.

Αυτό σημαίνει ότι από 1/1/2019 για να αγωνιστεί κάποιος ποδοσφαιριστής θα πρέπει να προσκομίζει στον διαιτητή του αγώνα την κάρτα υγείας του.

Τέλος σημειώνουμε ότι όπου στη κάρτα υγείας αναγράφεται αριθμός μητρώου Ε.Π.Ο. θα πρέπει να σημειώνεται ο αριθμός δελτίου του ποδοσφαιριστή.

Παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε να ενημερώσετε τους αθλητές – ποδοσφαιριστές σας για τα παραπάνω.

KOSMAS

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

« Μάιος 2019 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Κορυφή